Recomandat, 2021

Alegerea Editorului

5 setări Facebook ascunse ar trebui să se schimbe chiar acum

Odată cu scandalul Cambridge Analytica, care a avut loc săptămâna trecută prin intermediul rețelelor sociale, Facebook a intrat în incendiu de la o mulțime de oameni, mulți dintre ei ștergând conturile Facebook în semn de protest. Ștergerea contului dvs. Facebook nu are nici un sens, dar dacă sunteți preocupat de faptul că datele dvs. personale sunt stocate de Facebook și apoi sunt utilizate în mod greșit, aici sunt 5 setări Facebook pe care ar trebui să le schimbați pentru a oferi cât mai puține date cât este posibil.

Verificați Aplicații și Servicii

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați aplicațiile și serviciile pe care le-ați conectat la contul dvs. Facebook, dacă încercați să vă asigurați că oferiți cât mai puține date. Acest lucru se poate face foarte usor, dar cumva nimeni nu o face de obicei. Suntem conectați la aplicații, servicii și site-uri terțe prin intermediul contului nostru Facebook, fără a lua în considerare datele pe care le colectează.

  • Accesați simplu " Setările contului " și apoi " Aplicații ".

  • Aici veți primi o listă de aplicații pe care le-ați conectat la contul dvs. Facebook . Examinați-le și eliminați cele pe care nu le mai folosiți.

Când eliminați aplicațiile, veți vedea un pop-up care vă spune că aplicația poate păstra datele pe care le-a colectat deja. Este ceva ce nu puteți rezolva, dar cel puțin dacă eliminați aplicația, acesta nu va mai putea colecta mai multe date în viitor, ceea ce este cu siguranță o victorie.

Limita de informare Prieteni Împărtășește Despre tine

Unul dintre lucrurile cele mai ciudate și cinstite pe care Facebook le face este că, dacă prietenul tău accesează un site web sau o aplicație cu contul lor Facebook, site-ul sau aplicația poate de fapt să aibă acces și la datele tale personale. Dacă asta nu e înfiorător, nu știu ce este. Din fericire, totuși, există o modalitate ușoară de a vă asigura că acest lucru nu se va întâmpla în viitor cel puțin.

  • În " Setări cont " și " Aplicații ", veți vedea o secțiune marcată ca " Aplicații Altele Utilizare "
  • În această secțiune, faceți clic pe " Editați "

  • Debifați informațiile pe care nu doriți ca Facebook să le partajeze cu site-urile și serviciile pe care prietenii dvs. le utilizează.

  • După ce ați terminat, faceți clic pe " Salvați modificările " și ați fost setat.

Personal, am deblocat fiecare lucru în această setare, dar dacă sunteți în regulă cu partajarea unor informații cu site-uri web și cu aplicații, nu ezitați să lăsați necontrolate.

Gestionați permisiunile pentru aplicații

Facebook își aduce, de asemenea, propriul set de aplicații, inclusiv aplicația Facebook, și aplicația Messenger - două dintre cele mai populare moduri de a accesa site-ul social media pe mobil. Dacă utilizați orice (sau ambele) dintre aceste aplicații, trebuie să faceți cu siguranță următoarele lucruri:

Gestionați permisiunile pentru aplicația Facebook:

  • Accesați aplicația Informații pentru aplicația Facebook și apăsați pe " Permisiuni ".

  • Aici debifați permisiunile precum " SMS ", " Telefon ", " Contacte " și " Microfon ".

Puteți revoca, de fapt, toate permisiunile din aplicația Facebook și va funcționa în continuare, dar există câteva compromisuri:

  • Fără permisiunea de stocare, aplicația Facebook nu vă va permite să încărcați materiale media pe Facebook sau să salvați mass-media de pe Facebook pe telefonul smartphone.
  • Fără permisiunea "Aparat foto și microfon", aplicația Facebook nu vă va permite să utilizați "Camera Foto" pentru a fotografia și a încărca materiale pe site-ul social media. De asemenea, nu l-ar lăsa aplicația să facă altceva care trebuie să folosească camera de pe telefon.

Gestionați permisiunile pentru Messenger:

  • În mod similar, atunci când instalați Facebook Messenger pe telefonul dvs., asigurați-vă că nu porniți " Text oricine în telefon " și " Trimiteți și primiți SMS în Messenger ".

  • De asemenea, nu adăugați niciun număr de telefon la Messenger.

În cazul în care ați activat deja aceste funcții, puteți dezinstala Messenger de pe telefonul dvs. și reinstalați-l pentru a obține din nou aceleași opțiuni.

Restricționarea acestor permisiuni este importantă, deoarece exact așa a fost modul în care Facebook a accesat istoricul apelurilor, mesajele de mesaje și multe altele - lucru pe care oamenii sunt acum îngrijorați (cum ar trebui să fie). Fiind conștient de permisiunile pe care le acordați unei aplicații este o modalitate ușoară de a evita multe coșmaruri de confidențialitate.

De fapt, dacă vă întrebați dacă Facebook a încărcat contactele pe serverele dvs., puteți verifica acest lucru . Pur și simplu accesați acest link și veți vedea persoanele de contact pe care le-ați sincronizat cu Facebook.

Puteți să dați clic pe butonul "Ștergeți tot" pentru a șterge contactele de pe serverele Facebook.

Alternativ, puteți să vă îndreptați către "Setările contului" și apoi să dați clic pe "Descărcați o copie a datelor dvs. Facebook" pentru a obține o copie a tot ceea ce Facebook știe despre dvs. Acest lucru nu este pentru cei slabi și cel mai probabil vă sperie.

Limitați felul de anunțuri Facebook vă poate arăta

Dacă sunteți un utilizator de pe Facebook, trebuie să fi observat cum felul Facebook cunoaște întotdeauna genul de lucruri care ar putea fi interesat și vă arată anunțuri legate de aceleași lucruri. Ați avut sentimentul că Facebook știe ce navigați pe alte site-uri web? Ei bine, da. Dacă preferați ca Facebook să nu vă urmărească pe tot parcursul internetului, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a limita tipul de anunțuri pe care Zuckerberg le poate face în feed.

  • În "Setările contului", faceți clic pe "Anunțuri".
  • Aici puteți să vă dezactivați datele personale pe care nu doriți ca Facebook să le împărtășească cu agenții de publicitate.

  • De asemenea, puteți să treceți în categorii și să vă eliminați din categoriile în care nu doriți să fiți asociat (ă).

În timp ce sunteți aici, există și alte câteva lucruri pe care le puteți schimba pentru a controla în continuare tipul de anunțuri pe care le veți vedea și pentru a limita urmărirea demnă de Facebook:

  • Setați "Anunțuri cu acțiunile dvs. sociale" la "Nimeni".
  • Setați "Anunțuri pe aplicații și pe site-uri web de pe companiile Facebook" la "Nu".
  • Setați "Anunțurile bazate pe utilizarea site-urilor web și a aplicațiilor" la "Nu".

Alte lucruri pe care le puteți face

În afară de asta, există câteva reguli de bază de urmat pentru a vă asigura că nu permiteți accesul inutil al aplicațiilor la datele dvs.:

  • În primul rând, nu vă conectați la site-uri și servicii terțe folosind contul dvs. Facebook decât dacă este absolut necesar.
  • Dacă vă conectați cu contul dvs. Facebook, asigurați-vă că verificați datele la care se solicită accesul. Dacă ceva ar părea pește, nu vă conectați la Facebook.

Este destul de mult dat faptul că, atunci când utilizați un serviciu gratuit, este cu siguranță colectarea de date despre tine . Astfel companiile precum Facebook și Google realizează o mare parte din veniturile lor și, deși nu este posibil să împiedică complet aceste companii să colecteze date despre dvs., puteți limita cel puțin tipul de date pe care le pot colecta și au cel puțin o anumită aparență a confidențialitatea datelor în viața ta.

Deci, ai descărcat o copie a datelor din Facebook pentru a vedea ce știe compania despre tine? Ți-a speriat bejusul? Asigurați-vă că ați răspândit cuvântul despre confidențialitatea datelor prin împărtășirea acestui articol cu ​​prietenii și familia pentru a le ajuta să aibă un anumit control asupra datelor pe care le transmit companiilor precum Facebook, care apoi folosesc aceste date în avantajul lor.

Top